torsdag 21 maj 2009

Christine listar sina favoritserier



Okej här kommer de:
  1. Carnivale säsong 1-2
  2. Sex and the ciy säsong 1-6
  3. Heroes säsong 1
  4. Twin peaks 1-2
  5. Prisonbreak säsong 1
  6. Supernatural 4
  7. Pushing Daisies
  8. Dark angel säsong 1
  9. Gossip girl
Carnivale 1-2
"Into each generation is born a creature of light and a creature of darkness."
En utstött vid namn Ben Hawkins slår följe med en karneval som innehåller tarokortsläsande spådamer, en blind och synsk man, en skäggig dam samt ett antal speciella människor. Karnevalen ägs av sk. Management som ingen sett eller ens vet existerar som säger sig veta
vad framtiden har i sitt sköte för unge Ben. Ben bär på en kraft som kommer att ha stor betydelse i framtiden. I samma tid fast i Kalifonien bor Brother Justin en präst som säger sig drömma om gud. I drömmarna talar Han om vad Justin ska göra för att bygga den största kyrkan. Men är det verkligen gud som talar?
Kommentar: Helt underbar serie som utspelar sig under 1930-talets USA. Har du inte sett den serien har du verkligen missat något.

Sex and the City 1-6
Behöver denna serie en förklaring?

Heroes 1
"Save the Cheerleader. Save the World." Utspelar sig på olika platser i ett nutida och framtida USA. Några individer upptäcker att de har krafter utöver det vanliga.
Kommentar: Spänning på hög nivå. Tycker den börjar bli lite för mycket nu. Det känns som man vill ha ett bra avslut snart.

Twin Peaks 1-2
Kroppen av en ung kvinna vid namn Laura Palmer hittas död på en strand i staden Twin Peaks. FBI agenten Dale Cooper kallas in för att undersöka hennes underliga död och dras då in i ett nät av mystiska omständigheter
Kommentar: Skruvad klassiker i tv seriernas värld. Högst sevärd. Blir bara mer och mer vrickad (på ett bra sätt) för varje avsnitt som går.

Prisonbreak 1
Lincoln Burrows is är dömd för mordet på vicepresidentens bror. Han hävdar sin oskuld och det är bara hans bror Michael Scofield som tror honom. Michael tar till drastiska metoder och ser till att hamna i samma fängelse för att hjälpa sin bror.
Kommentar: Garanterad nagelbitar spänning i den första säsongen. Sen flippar allt ut. Slutade titta efter säsong 4. Men har hört att den artat sig till det bättre nuförtiden. Kanske ska ge den en chans till.

Supernatural 4
Kamp mellan änglar och demoner och mitt i allt detta skadas oskyldiga människor av övernaturliga krafter frammanade av spöken, demoner osv. Det är upp till bröderna Winchester att ställa allt till rätta.
Kommentar: Började se denna serie relativt nyligen och har endast sett säsong 4. Men det är så sjukt spännande.

Pushing Daisies 1
"A man has the power to bring dead people back to life."
En man vid namn Ned har förmågan att återuppväcka de döda. Haken är att för att ge ett liv måste någon annan dö. Och tar han på denna person en gång till så är döden oåterkallelig. Han upptäcker sin förmåga när hans mamma dör och när han återuppväcker henne dör hans grannes och hemliga kärlek Chucks pappa. Det slutar med att Chuck får bo med sina mostrar och Ned skickas till en internatskola. Flera år senare korsas deras vägar igen.
Kommentar: Påminner om Tim burtons miljöer. Som en saga för vuxna. Underbar!

Dark angel 1
En grupp av genmanipulerade barn rymmer från ett lab projekt. Flera år senare möter vi Max
en av de som flytt och nu gömmer sig i Seattle för att undvika att bli upptäckt av regeringens agenter. Hon möter Logan, och tillsammans försöker de att lösa mysteriet kring Max förflutna.
Kommentar: Det var ett tag sen jag såg denna serie, sådär 7 år sen så det kan vara så att jag minns den som bättre än den var. Men då tyckte jag den var väldigt spännande. I säsong 2 flippade allt ut en aning som det tråkigt nog oftast brukar göra. Men de visste i allf all bättre än att fortsätta mjölka folk på pengar och la ner serien när uppmärksamheten svalnade.

Gossip girl 1-3
"And Who Am I? That's one secret I'll never tell. You know you love me. Xoxo, GossipGirl"
Kommentar: Denna serie behöver säkert ingen närmare presentation. Ytlig och bitvis underhållande om New York's Upper East side ungdomar Fyllt med svek, kärlek, vänskap osv. kryddat med snygga kläder.

Vill du läsa mer om dessa serier samt info om skådespelare klicka på namnen. De är länkade till IMDB.

Sen finns det givetvis ett dussintals serier jag sett inom anime som jag inte väljer att lista här (det kanske kommer en annan gång). En av dessa favoriter är Escaflowne. Sjukt bra!

Serier jag gärna vill se är: Lost, OZ och Rome.

Har ni något bra tips? Tar tacksamt emot dessa: )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com

Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4

Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.

Du kanske även gillar detta:

Related Posts with Thumbnails