söndag 19 september 2010

Inspiration: Kimono Fusion

Igår vad jag och Jasmine på Världskulturmuseet (kanske världens längsta namn på ett museum) och såg den otroligt inspirerande utställningen Kimono Fusion. Den visade upp artisterna Koralie och SupaKitch (streetart), Shojono Tomo (tygkonstnär), Shin Tanaka (streetorigami), Takuya Angel (japanskt mode märke) samt mycket annat intressant.

Jag vart extremt förtjust i Shin Tanakas fina streetorigami figurer.
Han är en mästare på papperskonst med tydliga influenser från manga och old school hip hip. Han började som gatu/grafitti konstnär genom att måla väggar sen fick han idéen att måla på leksaker men kunde inte hitta de rätta typerna så han började göra figurer i origami. Några av hans typer kan du ser här nedan. De fanns överallt på utställningen. Så söta!Coola peruker som används inom cosplay. Jag måste bara ta mig till Harajaku distriktet i Tokyo. Att vandra på den 400 m långa gatan Takeshita Dori och hänföras av alla fantasifulla kostymer.Coola kostymer gjorda av vintage kimonos blandat med nytt gjorda av märket Takuya Angel.Sådana här plastcrepes (sampuru) finns i skyltfönstrena på de populäraste, ungdomsgatorna i tokyo. Ibland ser maten godare ut i plastform än de som serveras. Det är tydligen en vinstgivande bransch i Japan. På gatan Kappabashi i Tokyo kan man tydligen hitta allt från restauranginredning till plastmat.Detta var nog min favorit på hela utställningen. En väggmålning som gjordes på plats för utställningen av makarna Koralie & SupaKitch är två franska streetkonstnärer bosatta i Nyc. Kolla bara detaljerna på bilderna till höger. Wow!Jag är väldigt intresserad av anime och japansk kultur sedan länge vilket jag sällan skriver om här på bloggen då jag tycker det finns tillräckligt med nischade bloggar som tar upp det på ett intressant sätt. Men hey jag måste åka till Tokyo! Nu!

Jag tänkte visa upp lite saker jag köpte på utställningen senare. Det fanns en massa fint:)3 kommentarer:

  1. känns härligt att jag har så pass bra fina röda läsare nu när det blev så mörkt blått resultat.,.

    SvaraRadera
  2. men så här har ju BB alltid tyckt det är ju inget nytt...fy fan.

    SvaraRadera
  3. jag har läst den i fyra år snart..och hon har alltid uttryckt dessa åsikter..samt varit väldigt mobbande i sina uttalanden om fula sahlin och äckligt illaluktande wetterstrand t ex..det är det som fortfarande gör att jag tycker det är sjukt att hon fått sådana framgångar med egoboost för småtjejer.

    SvaraRadera

Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com

Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4

Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.

Du kanske även gillar detta:

Related Posts with Thumbnails