Du behöver:
ca:12 bitar:
♥ 150 g smör
♥ 2 ägg
♥ 2 dl strösocker
♥ 1/2 dl kakao
♥ 2 1/2 dl vetemjöl
♥ 1 1/2 tsk bakpulver
♥ 1 dl apelsinjuice
Fyllning:
♥ 3 msk kako
♥ 250g Arla köket kesella kvarg
♥ 4 msk florsocker
♥ 1/2 tsk vaniljsocker
♥ 1 krm kanel
♥ 1 krm malen kardemumma
♥ 50-100 g mörk choklad
Garnering:
♥ 3 dl vispgrädde
♥ 50 g mörk choklad
♥ små marsipankycklingar (6-10 st)
Samt:
♥ Ströbröd
♥ Rund form med avtagbar kant ca 24 cm diameter.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175grader.
- Smörj och bröa en rund form med lösbar kant ca 24 cm diameter.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver.
- Tillsätt mjölblandningen, juice och smör i äggsmeten och rör till en slät smet.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min.
- Låt svalna.
- Ta kakan ur formen och låt svalna.
- Dela kakan på mitten.
- Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor.
- Bred fyllningen mellan bottnarna.
- Vispa grädden.
- Täck över tårtan med grädden.
- Hacka chockladen och strö den ovanpå.
- Garnera med marsipankycklingar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com
Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4
Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.