8-10 bitar
BOTTEN:
250g chocolate chip coocies
75 g rumsvarmt smör (eller flytande)
FYLLNING:
200g mörk chocklad (ca 70%)
1 burk kesella 10% (250g)
300g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker
TILL SERVERING:
Körsbärssylt
Vispad grädde
eller
Mariannegrädde (grädde som blandas med krossat mariannegodis)
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare, mortel eller lägg kakorna i en platspåse och använd en hammare.
Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
4. Smält chockladen i ett vattenbad. Ha i lite honung så håller sig chokladen jämn och fin.
5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och ha i smeten i pajskalet.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
7. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och grädde eller/och Mariannegrädde.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com
Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4
Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.