Ingredienser
4 port
400 g färsk fylld pasta200 g champinjoner
2 dl Turkisk youghurt
2 dl Riven mozzarella ost
15 g smör
1 krm svartpeppar
1 st purjolök
1 tsk salt
1 st romansalladshuvud
1 dl röd pesto
Gör så här
Rör ihop dressingen. Koka pastan. Skiva svamp och purjolök. Fräs svampen i smör i en stekpanna. Lägg i purjolöken på slutet. Salta och peppra. Dela salladen i bitar. Häll av vattnet från pastan och rör ner lite smör. Blanda pasta, svamp och sallad på ett fat. Strö över ost och ringla över pestodressing.
Devil´s chocolate cake
200g smält smör
3dl socker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Chokladkräm:
500g mörk choklad
(Jag använde 2 st Marabou mörka chockladkakor på 44% kakao samt en på 74% )
1 dl vispgrädde
150g margarin eller smör
♥ Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget, blanda de torra ingredienserna och varva ner tillsammans med vattnet i smeten, vispa till en slät smet.
♥Grädda 40 min eller tills torr provsticka (jag fick ha inne den i en timme tror jag)låt svalna på galler.
♥Smält choklad, smör och grädde över vattenbad, låt svalna helt! vispa sedan med elvisp till en slät kräm.
♥När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred kräm på den undre delen, lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av krämen över hela kakan, även på sidorna.
Servera med färska eller upptinade hallon. Mums!
(Källa: Bild på chockladkakan här)
men herregud vad gott det där såg ut då..nomnomnomnom!
SvaraRadera