måndag 3 januari 2011

2010 - Året som gått i illustrationer

Det verkar vara populärt det här med att visa upp, foton/outfits/teckningar eller annat kreativt som man fotat/använt eller skapat under året som gått på sin blogg. Jag kör på mina favorit illustrationer under 2010. Vissa månader har kreativiteten vart på topp, andra har den legat lite i lä. Iaf här på bloggen. Skisser har jag till tusen. Kanske något jag gör klart detta år? Förhoppningsvis kommer det tecknas många, många fler bilder 2011.



Januari
Denna månad var jag helt galet kreativ. Jag tecknade som bara den med promarker pennor. En ny kärlek inom skapandet. Den första bilden är den allra första jag tecknade i denna stil. Jag vart totalt sold. Det är så enkelt! De andra tre var en present till min mamma och hör ihop i min bildserie Scented garden. Bilden på den rödhåriga tjejen är en av mina absoluta favoriter denna månad. Här väcktes min inspiration till rödhåriga. Lily cole var stilikonen.








Februari
Denna månad släppte jag lite promarker pennorna för att återuppta skapandet med hjälp av datorn. Skisserna är gjorda för hand sedan färglagda i Illustrator. Månadens favorit är bilden på asiatiska flickan i glada färger.







Mars
Torftigt värre. Men jag hade väl annat för mig eller så skissade jag en del som jag inte kände var färdiga för att läggas upp här.



April
Rock! Jag fortsatte att leka i illustrator och photoshop helt utan skisser gjorda för hand.



Maj
Började projektet "hänga upp tavlor med egna illustrationer i vardagsrummet". En serie om tre bilder som avslutades i Juni. Tropiskt, varmt och färgglatt var melodin.





Juni
En månad photoshop som kreativt hjälpmedel. Började en ny serie om tre bilder som jag skissade upp på en kväll. Jag var superinspirerad. Min vän Tuva ville ha tre motiv med maskerad tema att ha som tavlor på väggen. Jag vart dock inte klar med alla fören Oktober.







Juli
En månad av skissande och sommarlov. Tecknade en massa men la tydligen bara upp denna snabbskiss.



Augusti
Jag började skolan denna månad och hade så fullt upp att jag bara hann göra klart denna bild. Inspirerad av supermodellen Sasha för h&m´s höstkatalog.



September
Mycket exprimenterande. Jag tror att dessa 2 bilder är mina favoriter för hela 2010. Rockbilden har jag inte hunnit färglägga men jag tror den kommer att bli grym när jag väl tar tag i den.





Oktober
Årets mest använda bild. Jag gjorde en tutorial av denna bild för ett tidnings projekt i skolan. Bilden användes även som omslag för magasinet. I denna bild har jag använt mig av strukturer vilket jag kommer att fortsätta med. Jag tycker det tar bilderna till en helt ny dimension.



November
Jag vart äntligen klar med bilderna till Tuvas tavlor. Jag har lekt med texturer och detaljer. Det är sjukt roligt.



December

Sista bilden för 2010. Hittade en inspirerande mode bild och tecknade av den på mitt sätt. En illustration som får mig att tänka på sommar och solsken.


Som jag skrev tidigare hoppas jag på att detta år blir ett lika fantastiskt skapande år som 2010 var. Här jag har ju faktiskt lagt upp hela 25 av mina favoriter och det finns ännu fler som jag inte visat här. Jag hoppas att ni ser fram emot fler. Det gör iallfall jag:)





2 kommentarer:

  1. du är ju så galet jäkla duktig så det finns inte gumman!

    SvaraRadera
  2. Du är så sjuuuukt duktig! Vill också vara det. :( Men jag tränar inte tillräckligt för jag känner mig bara dålig då. :(

    Vad gör du på fredag förresten? Börjat skolan?

    SvaraRadera

Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com

Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4

Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.

Du kanske även gillar detta:

Related Posts with Thumbnails