Tårtbotten16 bitar
100g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl socker
2 dl råsocker
Fyllning
5 dl vispgrädde
400 g rumsvarm nutella
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
Finrivet skal av 1 apelsin
1 msk vaniljsocker
Topping
2 askar Noblesse (á 150g)
Chockladägg
Riven chocklad
En nypa apelsinzest
Gör tårtbottnen såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i mjölken.
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord, bröad ugnsform. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min. Känn med sticka att den är klar. Låt tårtbottnen kallna.
7. När tårtbottnen svalnat dela den i tre delar med en lång kniv.
Alternativt grädda i tre olika formar för en perfekt form och lite mindre pill.
Gör fyllningen såhär:
1. Vispa grädden. Vänd ner nutella i lite mer än hälften av grädden.
2. Vänd ner juice, apelsinskal och vaniljsocker i resten av grädden.
3. Fördela fyllningen mellan de två understa delarna. Slutligen toppa tårtan med apelsingrädden och täck även kanterna.
4. Lägg noblesschockladen omlott runt tårtan och toppa med chockladägg, riven chocklad och apelsinzest.
Voliá!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com
Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4
Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.