Pistage och tranbärschocklad
ca 30 st
♥ 1dl vispgrädde
♥ 150g 80% mörk chocklad
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1/2 dl hackade torkade tranbär
♥ 1/2 dl hackade pistagenötter
♥ Pralinformar (mina är från Lagerhaus)
Garnering:
♥ Tranbär
♥ Pistagenötter
Gör såhär:
1. Ställ ut formarna på en bricka.
2. Koka grädden i kastrull.
3. Ta av den från värmen.
4. Bryt chockladen i bitar och lägg ner den i grädden.
5. Rör om tills chockladen är smält.
6. Tillsätt vaniljsocker, tranbär och pistagenötter.
7. Fördela massan i formarna.
8. Garnera med tranbär och pistagenötter
9. Låt stelna i ca 4 timmar i kyl.
Hallon och vitchocklad godis
ca 20 st
♥ 200 g vit chocklad
♥ Pralinformar (mina är från Lagerhaus)
♥ 1/2 dl Hallon
Garnering:
♥ Hallon
Gör såhär:
1. Ställ ut formarna på en bricka.
2. Bryt chockladen i bitar.
3. Smält den i ett vattenbad eller i micro.
4. Rör om tills chockladen är smält.
6. Tillsätt hallon.
7. Fördela massan i formarna.
8. Garnera med hallon.
9. Låt stelna i ca 4 timmar i kyl.
Tips! Paketeringen är viktig så slå in pralinerna i en fin ask med silkespapper och ett fint band runt. Skriv något fint på en tagg och sätt fast på paketet för en personligare present. Panduro har bra tillbehör. Till dig- asken är från Ica-Maxi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com
Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4
Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.